or Login >>         
C4 - DS4 Owners :: Forums :: C4 Picasso and Grand Picasso - PRE 2013 only :: C4 Picasso Problems and issues

ESP/ABS with braking fault

Home   Forum Rules    Forum Help  Conversion Tools
   
Please Register to enjoy additional Member Benefits
Top Thanked Forum Posts: Today | Week | Month | Year | All time | Most Thanks Given: To member | By user
Author Post
shellytech   
Thu Nov 09 2017, 04:31pm
Member No: #49841
Joined: Nov 09 2017
Location: oxfordshire
Hi all, hope fully some on here has had or has a fix or even a suggestion.
2007 C4GP, ESP has faults codes
C1396 clutch pedal sensor signal
C139C clutch pedal sensor calibration
C139F clutch pedal sensor signal ...

Have checked replaced brake switch and harness (Citroen genuine parts)
Have checked wiring from clutch pedal sensor to ABS/ ESP pump (continuity tested)
5v at pin 1 earth at pin 3 varying signal at pin 2 (0.5 to 2.6 volts) same at ECU.
Have replaced clutch pedal sensor and calibrated inc calibrate longitude (yaw) sensor...
Have sent ESP pump away for test and no fault found / tested with another 2nd hand unit.
Only faults recorded are as above !

ANY ideas before i burn it ,,,,,!!!!

thanks
graham
Gtranter1976   
Wed Aug 14 2019, 10:12am
Member No: #54394
Joined: Aug 10 2019
Location: Dudley
Hi did you manage to find out what this was i am having the same issue i had the same lights on as you and fault code c1396 i replaced the clutch switch and it was ok for a day or two now the lights are back on and i have the code c139f and no others and the lights are back on
BigJohnD   
Wed Aug 14 2019, 11:42am

Member No: #82
Joined: Jan 22 2007
Location: Hoylake
Brake light switch?

- Click Here -
Gtranter1976   
Wed Aug 14 2019, 12:02pm
Member No: #54394
Joined: Aug 10 2019
Location: Dudley
The brake light switch was replaced about 12 months ago when i look on diagbox it shows the clutch position as 25% when the clutch is released then when the clutch is pressed it goes up to 100% do this six or seven times then it registers 255% and stays there no matter where the clutch pedal is and i get the code above before the clutch switch was replaced i got code c139f and c1396 which pointed to the clutch switch it seemed to work as the codes cleared and everything was ok now there back on and only code c139f is present i am at my wits end with this car and its stupid little faults
Gtranter1976   
Wed Aug 14 2019, 12:25pm
Member No: #54394
Joined: Aug 10 2019
Location: Dudley
In diagbox this is what it says
C139f sensor signal fault clutch pedal
Characterisation short circuit to positive or short circuit to earth or open circuit
Status intermittent
 

Jump:     Back to top

User Colour Key:
Head Administrator, Administrator, Forum Moderator, Forum Moderator, Premier Member, Technical Expert, New C4 and DS4 Forum Moderators, Member