or Login >>         
C4 - DS4 Owners :: Forums :: C4 2011 (B7) DS4 and DS4 CROSSBACK :: Road Tests and Reports

Engine running but not movement with Drive or reverse?

Home   Forum Rules    Forum Help  Conversion Tools
   
Please Register to enjoy additional Member Benefits
Top Thanked Forum Posts: Today | Week | Month | Year | All time | Most Thanks Given: To member | By user
Author Post
Clearlyn   
Wed Jun 07 2017, 07:46am
Member No: #48569
Joined: Jun 05 2017
Location: Greystones
I am a new 2013 C4 C4 1.6hdi owner. I recently had a scenario where my engine was running and I was unable to put the automatic gear box in Drive or reverse. I switched the engine and returned 3 hrs later and all worked again.Has any forum member come across a similar issue with a C4 automatic?
rusky   
Wed Jun 07 2017, 12:20pm
Member No: #27768
Joined: Oct 13 2012
Location: Hove
Is yours full automatic or the piloted manual (EGS)?

If EGS, it could be low actuator fluid or dirty connector on the gearbox.
1 User said Thank You to rusky for this Post :
 Clearlyn (07 Jun 2017 : 13:28)
yovavb   
Tue Jun 19 2018, 10:16am
Member No: #14234
Joined: Jun 19 2010
Location: israel
if you could not take it out of "P", there is a solenoid that release the gear shift lever when the brake pedal is pressed. when pressing teh brake pedal on :P: position, you can hear the clicking sound. this could be the issue.
 

Jump:     Back to top

User Colour Key:
Head Administrator, Administrator, Forum Moderator, Forum Moderator, Premier Member, Technical Expert, New C4 and DS4 Forum Moderators, Member